13 April 2009

Songs about happiness murmured in dreams


Cover art for the album Disintegration by The Cure

1 kommentarer:

Igor said...

1. 90-ta... ja mislim.

2. Prva koju sam cuo s ovog albuma bila je Untitled. Zadnja na B-strani. Sjecam se kako sam je slusao i slusao i slusao. Bila je toliko drugacija i bolja od svega sto sam do tada cuo.

3. Untitled! Koliko sam poslije samo ja pjesama napisao koje su sve zvale Untitled.
Untitled! Nocni program sto sam vodio i "uredovao" na ISV radiju, s top listom, se zvao Untitled.

4. Kupio sam ovu plocu u Sarajki, robnoj kuchi. Oni su imali plochu a Magaza je imala CD. Znam da je CD imao dvije extra pjesme koje nisu mogle stati na LP... ali ko je imao CD-player tada?

5. Ovaj omot je savrsen za ovaj album koji kao da udjes i vozas se kroz tudji san, pocevsi od zvona pa sve do kraja i fade-outa harmonike.

6. Kako je to bilo popularno pocetkom 90-tih tako su i oni napravili Mixed-up (disko, dance - sta li) verziju. Imam sada Cd a plocu sam dobio od mojih za Novu godinu.

7. svi tekstovi na omotu su bili napisani malim i bez velikih pocetnih slova bez tacke i zareza i novog reda dugo sam i ja pisao tako pa tako i recenziju albuma wish iz 1992 za more noise and other disturbances fanzine recept za uspjeh ;)

8. Now that I know that I'm breaking to pieces
I'll pull out my heart
And I'll feed it to anyone
Crying for sympathy
Crocodiles cry for the love of the crowd
And the three cheers from everyone

9. Pored Mixed-up verzije Disintegration-a izbaciji su i live album, s te turneje. Entreat. I tu sam kasetu kupio na Tajlandu i mislim da je nabolji Live album svih vremena. Meni.

10. Googlaj omot Entreat albuma i zamisli tu plavu kosulju da je crvena. E takvu, bas takvu mi je sasila moja mama. Istu!

11. Miroslav i ja smo satima sjedili, svirali gitare i slusali na njegovom dvokasetasu i cudili se uvijek Robertovom Prayers for raaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin. Kako toliko dugo bez daha!?
Otprilike u tom periodu je i Milan pjevao Par godina za nas i Voli meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ali nije mogao izdrzati dugo kao Robert. Znam, mjerili smo :) 22:13 sec